matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ektremun
Kc:
Ekstremum lokalne: f(x, y) = (x
2
+ y
2
) e
(
−y) Jak to rozwiązać? Policzyłem pochodne i zatrzymałam się jak zawsze na układzie równan: 2x=0 2y+x
2
+y
2
−1=0
6 wrz 20:35
Jerzy:
To zacznij jeszcze raz od pochodnych.
6 wrz 20:38