matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
kkkk:
Oblicz
√
3
ctg20stopni−4cos20stopni
6 wrz 15:19
the foxi:
sin(60
o
−20
o
)=sin40
o
=2sin20
o
cos20
o
√
3
1
cos20
o
−
sin20
o
=2sin20
o
cos20
o
2
2
√
3
1
2
cos20
o
−2sin20
o
cos20
o
=
sin20
o
|*
2
2
sin20
o
√
3
ctg20
o
−4cos20
o
=1
6 wrz 17:03