matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje wykładnicze
123:
naszkicuj wykres funkcji i omów jej własności: y=2
|
x
+
2
|
*4
|
x
|
5 wrz 22:09
456:
y = 2
|x+2|
*2
2|x|
y = 2
|x+2|+2|x|
dla x<−2: y = 2
−3x−2
dla −2≤x<0: y = 2
−x+2
dla x≥0: y = 2
3x+2
5 wrz 22:21