napisz równanie prostej i przedstaw je w postaci ogólnej przechodzącej przez pu
kika: napisz równanie prostej i przedstaw je w postaci ogólnej przechodzącej przez punkt K= (0,4)
jeżeli Współczynnik wznosi
a) 1/2
b)−1/4
c)−3
10 lut 18:36
huji: ΩΩΔπδγ
24 sty 19:17
baklazan: Do wszystkich punktow wykorzystujesz wzor ogolny na rowananie prostej czyli
y=ax+b
No i tylko podstawiasz i wyliczasz b
24 sty 19:20
dero2005:
y = a(x − xK) + yk
podstaw do wzoru
a)
y = 12(x − 0) + 4 = 12x + 4 |*2 → postać kierunkowa
2y = x + 8
x − 2y + 8 = 0 → postać ogólna
reszta podobnie
24 sty 19:25