matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość kąta
Wojtek:
sinα=sin2α ile wynosi wartość α
2 wrz 22:30
Eta:
sinα=2sinαcosα ⇒ sinα(2cosα−1)=0 ⇒ sinα=0 v cosα=1/2
π
α=kπ v α= ±
+2kπ , k∊C
3
=====================
2 wrz 23:03