matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rówanie logarytmiczne
Wojtek:
log
4
8 = log
9
X
2 wrz 21:14
mat:
log
4
8=log
9
x z definicji oznacza, ze 9
log
4
8
=x
2 wrz 21:23
mat:
1
3
log
4
8=log
4
(2*4)=log
4
2+log
4
4=
+1=
2
2
9
3/2
=27
2 wrz 21:27
Eta:
log
2
2
(2
3
)= log
3
2
(3
3
) x=3
3
=27
2 wrz 22:23