matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
Kasia:
Wyznaczyć bazę przestrzeni ilorazowej V/W, gdy V=M
2
(R), W= lin( [ 0 3] [0 1] [3 0] , [2 0]) Wiem, że dimV=4 , dimW=2 dim
K
V/W = 4−2=2 Co dalej?
2 wrz 18:03