matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość logarytmu
Wojtek:
Zapisz podaną liczbę w postaci liczby całkowitej lub ułamka nieskracalnego. log
(2−√3)
(2+√3)=
1 wrz 22:37
ICSP:
2 +
√
3
= (2 −
√
3
)
−1
1 wrz 22:44
Eta:
1
2−
√
3
=
= (2+
√
3
)
−1
2+
√
3
log
(2−
√
3
)
(2+
√
3
)= −1
1 wrz 22:46