matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
sprawdzcie:
w(x)=4x
3
−8x
2
−x+2= 4x
2
(x−2) (x−2)= (4x
2
−1)(x−2)= (2x−1)(2x+1) (x−2)
10 lut 18:22
Godzio:
jest ok
10 lut 18:24
t4502:
ok
10 lut 18:25