matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Narysuj
Li:
Narysuj wykres,f(x)=||2x|−2| Proszę o pomoc
31 sie 19:37
Blee:
1) rysujesz y = 2x 2) ujemna czesc odbijasz i otrzymujesz y = |2x| 3) przesuwasz w dol o 2 i otrzymujesz y= |2x| −2 4) odbijasz ujemna czesc i dostajesz wynik
31 sie 19:39