matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak graficznie zrobić 2 równanie?
Michał:
⎧
y+x
2
−4=0
⎩
(y−x
2
+4)(x−y)=0
30 sie 12:51
gg:
https://www.wolframalpha.com/input/?i=solve++y%2Bx%5E2%E2%88%924%3D0,+(y%E2%88%92x%5E2%2B4)(x%E2%88%92y)%3D0
Tak jak na dołączonym obrazku. Rysujesz dwie parabole o ramionach w górę i w dół i prostą y=x.
30 sie 13:14
Michał:
O dzięki. Właśnie się zastanawiałem czy można tak oddzielnie to rysować bo po przemnożeniu straszne rzeczy wychodziły.
30 sie 13:26