matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole trójkąta
basiulek:
Oblicz pole trójkąta o bokach długości: 2
√
5
, 5
√
2
,
√
10
29 sie 21:49
Eta:
P=5
29 sie 21:56
Eta:
P
=14−9=5
29 sie 22:18
Mila:
II sposób 2√5, 5√2 ,√10
√
20
,
√
50
,
√
10
Z tw. cosinusów 10=20+50−2*
√
20*50
cosβ
3
1
cosβ=
⇔sinβ=
√
10
√
10
1
1
P
ΔABC
=
*
√
50
*
√
20
*
=
2
√
10
1
=
*
√
100
=5
2
29 sie 22:52