matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
Milka:
4
−
2 * 16
0
,5 * 32
0
,4 =
29 sie 21:06
Blee:
a więc tak: 4 = 2
2
1
(2
2
)
−2
= 2
2*(−2)
= 2
−4
= (
)
4
= ...
2
16 = 2
4
(2
4
)
0.5
= 2
4*0.5
= 2
2
= ...
32 = 2
5
(2
5
)
0.4
= 2
5*0.4
= 2
2
= ...
29 sie 21:14
Eta:
1
...=
*4*4= 1
16
29 sie 21:21