matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ równań
Kaj:
oblicz układ równań
2
y
2
−
=0
x
2xy−3y−
1
y
=0
26 sie 15:55
the foxi:
2
y
2
=
x
2xy
2
−3y
2
−1=0
6
4−
−1=0
x
6
=3
x
x=2 y
2
=1 ⇒ y=1 ∨ y=−1
26 sie 16:10
Kaj:
Dziękuję
26 sie 16:11