x | y | |||
Zapisz wyrażenie | − | w postaci iloczynu dwóch czynników, z których jeden jest równy | ||
y | x |
x | y | |||
+ | . Podaj potrzebne założenia | |||
y | x |
x | y | x2−y2 | x | y | x2+y2 | ||||||
− | = | =a ∧ | + | = | =b | ||||||
y | x | xy | y | x | xy |
a | ||
t= | ||
b |
| x2−y2 | |||||||||
t= | = | = | ||||||||
| x2+y2 |
x2+y2−2y2 | 2y2 | |||
= | =1− | |||
x2+y2 | x2+y2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |