Pomocy
Szymon: Zadanie 1
a)Rozwiąż nierównośc: (x−2)(x−2)− x+1/2> −(2 −x)(x+2)
b) Rozwiąż równanie: 2x3 −3x2 +x =0
c) Wyznacz liczbę wszystkich rozwiązań równania: ( 4x −3)(x2 +4x) =0
d) Rozwiąż równanie 3x−9/x−3 =2x
e) Wykonaj działanie 2/2x−4 − 4/x−2 Wynik zapisz w najprostszej postaci
Zadanie 2
Oblicz:
a) 2log3 27−log2 16
b) 2log3 6−log3 4
c) 320 − 319/ 310
d) 64−4 : [1/32]4* 4−5
e) sin2 200+ sin 700
16 sie 14:47
the foxi:
2
a) 2log
33
3−log
22
4=...
| | 1 | | 6 | |
b)2(log36− |
| log34)=2(log36−log32)=2log |
| =... |
| | 2 | | 2 | |
a czy w e) nie powinno być sin
220
o+sin
270
o?
16 sie 15:34
Szymon: Tak , moje niedopatrzenie
16 sie 16:23
Jerzy:
e) = sin220o + cos220o = 1
16 sie 16:31