matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykonaj dzialania
argo:
Pomoze mi ktos w tym bo se juz gubie
A.
2x
2
x−3
−
1
x
2
−9
B.
x−2
x+1
:
2x−4
x
2
−1
=
15 sie 22:16
Mila:
A) D=R\{−3,3}
2x
2
1
2x
2
*(x+3)−1
2x
3
+6x
2
−1
−
=
=
x−3
(x−3)*(x+3)
(x−3)*(x+3)
(x
2
−9)
15 sie 22:54
Mila:
B) D=R\{−1,1,2}
x−2
(x−1)*(x+1)
x−1
*
=
x+1
2*(x−2)
2
15 sie 22:57
Delta:
...
17 sie 11:48