Wykres e
Kc: Jak wygląda wykres e
−1
Przez jakie punkty przechodzi, jak on wygląda na wykresie, muszę go narysować a tu nawet x nie
ma
15 sie 20:20
the foxi:
to po prostu linia
15 sie 20:20
Mila:
15 sie 20:23
15 sie 20:23
Kc: Dziękuję, a jak narysować e
−1 + e
(x+2)?

Bo w odpowiedziach nie mam prostej linii tylko trochę inne
15 sie 20:43
Kc: X+2 jest w potędze
15 sie 20:43
the foxi:
to jest krzywa wykładnicza

hmm, może zacznij tak:
f(x)=e
x
f(x)=ex+2 − czyli przesuń wykres o 2 jednostki w lewo
| 1 | |
f(x)=ex+2+e−1 − przesuń wykres o |
| , czyli mniej więcej 0.36 w dół.  |
| e | |
15 sie 20:50
15 sie 20:51
the foxi:
poprawka:
| 1 | |
f(x)=ex+2+e−1 − przesuń wykres o |
| , czyli mniej więcej 0.36 w górę |
| e | |
15 sie 20:52
Kc: Dziękuję bardzo, życzę spełnienia marzeń za pomoc
15 sie 21:47