matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
aga:
[
1
n
+ 1] = 1 [
−1
n
+ 1] = 0 część całkowita, jest ok?
15 sie 16:08
Pytający:
Niekoniecznie, zależy od wartości n.
15 sie 16:18
mat:
gdy n>1 pierwsze ok, dla n=1 [1/n +1]=2 drugie ok
15 sie 16:46
aga:
dziekuje mat
15 sie 16:58