matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
Aga:
√
n
l
l=
n
(−1)
n
l
l=
n
1
l
l=
n
3
jaka będą wyglądać te wyrażenia po usunięciu wartości bezwzględnej?
12 sie 12:12
Jerzy:
Co to jest n ?
12 sie 13:10
the foxi:
Jeśli to jest wzór ogólny ciągu, to:
√
n
√
n
1
|
|=
=
n
n
√
n
(−1)
n
|(−1)
n
|
1
|
|=
=
n
|n|
n
1
1
|
|=
n
3
n
3
12 sie 13:21
Aga:
dziekuje
12 sie 13:38