matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
funkcje:
|x
2
−1|
Funkcja f określona jest wzorem f(x) =
. Dla jakich wartości parametru m
x
3
−x
równanie f(x) = m ma jedno rozwiązanie?
11 sie 16:49
Jerzy:
f(x) = 1/x lub f(x) = − 1/x (ustal kiedy)
11 sie 17:06