matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
monotoniczność
Poprawa:
Zbadac monotonicznosc funkcji f(x)=x−[x].
10 sie 11:12
Adamm:
Wystarczy podać kontr przykład że nie jest monotoniczna x=0, x=0,5, x=1,2 f(0) = 0, f(0,5) = 0,5, f(1,2) = 0,2
10 sie 11:16