f(x) | ||
u=x− | ,Oblicz | |
f'(x) |
x3f(u) | ||
limx −>0 | . | |
f(x)sin3u |
f(x) | f'(x) | |||
limx→0 | = limx→0 | = f''(0)/2 | ||
x2 | 2x |
f(x) | f'(0) | |||
limx→0 | = | = 0 | ||
f'(x) | f''(0) |
f(u) | f(u) | f(u) | ||||
limx→0 | = limu→0 | = limu→0 | = f''(0)/2 | |||
sin2(u) | sin2(u) | u2 |
x3f(u) | x | |||
limx→0 | = limx→0 | = | ||
f(x)sin3(u) | sin(u) |
x | ||
= limx→0 | ||
u |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |