Ttt
Ewe: Dziedzina y>e(x−2)
Dlaczego w odp jest wykres który nawet nie przechodzi pod linia y? Jeśli e do x przechodzi
przez 0, 1 więc ten nie powinien przejść przez 0,−2?
9 sie 15:55
PW: ex−2 ma wykres przesunięty względem ex o 2 w prawo.
9 sie 16:52
the foxi:
Potrzebujemy tłumacza.

niech f(x)=e
x.
Wtedy f(0)=e
0=1, więc do wykresu należy punkt A(0;1).
g(x)=e
x−2
g(0)=e
−2, więc do wykresu funkcji g(x) należy punkt P(0;e
−2)
zatem nie (0;−2)
Zresztą, napisz jaśniej o co chodzi
9 sie 16:52
Ewe: Chodziło mi o to przesunięcie, które PW już wyjaśnił, dziękuję
9 sie 17:18