...
Pata: Jezeli ciag funkcyjny funkcji ciaglych jest zbiezny jednostajnie do funkcji f to funkcja f jest
ciagła.
Potrzebuję przykładu.
ktoś coś ?
9 sie 14:43
Adamm:
fn(x) = ∑k=0n xk/k!
f(x) = ex
9 sie 15:01
Adamm:
Inny przykład
każdą funkcję ciągłą można przybliżać jednostajnie wielomianami
9 sie 15:02
Pata:
n
k=0
tak wyglada ten szereg?
9 sie 15:34
Adamm: to jest ciąg funkcji, tak, dokładnie to co napisałem
9 sie 15:42
PW: Wygląda mi to na zadanie teoretyczne, typu "udowodnij, że".
Przykład jest pożyteczny dla zrozumienia, że tak bywa, ale nie stanowi dowodu.
9 sie 16:56
Pata: dziekuje
9 sie 17:58