e | 7 | ||
= | z tw. o dwusiecznej kąta w trójkacie | ||
f | 8 |
7 | |
f+f=9 | |
8 |
15 | |
f=9 | |
8 |
24 | 21 | |||
f= | , e= | |||
5 | 5 |
7+8+9 | ||
p= | =12 | |
2 |
1 | ||
12√5= | *8*9*sinB | |
2 |
√5 | ||
sinB= | ||
3 |
r | ||
sinB= | ||
f |
24 | √5 | |||
r= | * | |||
5 | 3 |
8√5 | ||
r= | ||
5 |
64 | ||
Po=π* | ||
5 |
14+16 | Pd | 24√5 | 8√5 | |||||
Pd=r*p , p= | =15 r= | = | = | |||||
2 | p | 15 | 5 |
64 | ||
Pk= | π [j2] | |
5 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |