Rozwiąż zagadnienie początkowe
Karolina: Mógłaby jakaś dobra duszyczka rozwiązać to zadanko to mogłabym na tym rozwiązaniu bazować przy
robieniu reszty zadań,bo kompletnie nie rozumiem co robić i podesłać jakieś przydatne linki z
tym zagadnieniem ,bo chcę to zrozumieć
8 sie 12:35
Blee:
1)
ln|y| = −e
−x2 + C
|y| = e
C − e−x2
|y| = C
1*e
−e−x2
8 sie 12:50
Jerzy:
| | 1 | | 1 | |
@Karolina , tam jest: |
| , czy |
| ? |
| | ex2 | | ex2 | |
8 sie 13:10
Karolina: | | 1 | |
w zeszycie mam zapisane ,że jest |
| ,ale coś źle wychodzi ? |
| | ex2 | |
8 sie 13:27
Jerzy:
| | 2y | |
Raczej ta druga wersja, bo inaczej prawa strona wygladałaby tak: |
| |
| | ex | |
8 sie 13:29
Jerzy:
A poza tym, ma to sens , bo wtedy całkę: ∫2xe−x2dx rozwiazujemy podstawiając: −x2 = t
8 sie 13:32
Karolina: czyli jak to powinno wyglądać ,bo się trochę zagmatwałam ?
8 sie 19:08