matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granice
yung kiki:
lim
√
5n
(
√
3n+4
−
√
3n
)
n→
∞
7 sie 23:49
iteRacj@:
lim
n→
∞
[
√
5n
(
√
3n+4
−
√
3n
)] =
√
3n+4
+
√
3n
= lim
n→
∞
[
√
5n
(
√
3n+4
−
√
3n
)
] =
√
3n+4
+
√
3n
3n+4−3n
= lim
n→
∞
[
√
5n
] =
√
3n+4
+
√
3n
4*
√
5n
= lim
n→
∞
[
] =
√
3n+4
+
√
3n
4*
√
5
2*
√
5
= lim
n→
∞
[
] =
√
3+(4/n)
+
√
3
√
3
8 sie 00:30