proszę o rozwiązanie
Anna: | | 2 | |
przeprowadź dyskusję liczby rozwiązań równania |
| = −2m + 1 ze względu na wartość |
| | IxI − 1 | |
parametru m m ∊ R Następnie naszkicuj wykres funkcji funkcji y = g(m)
która każdej wartości parametru m przyporządkowuje liczbę rozwiązań danego równania
3 sie 18:08
Adamm:

wykres jest prosto narysować
dla −2m+1<−2 mamy 2 rozwiązania
dla −2m+1=−2 mamy 1
dla −2<−2m+1≤0 mamy 0
dla 0<−2m−1 mamy 2
3 sie 18:13
Anna: dlaczego −2m +1 < −2 dlaczego −2
3 sie 18:21
Anna: już wiem bo odstawiamy za x = 0
3 sie 18:22