agulcia: Bardzo ,bardzo i to bardzo prosze o pomoc.Mam zadanie ale kompletnie niewiem jak go
zrobic.podaje dane: Dom o szerokosci 15m sfotografowano aparatem, ktorego odległosc
soczewki od błony fotograficznej jest rowna 8cm.Oblicz odległosc od domu,jezeli
szer.domu na zdjeciu jest rowna 10cm.KOMPLETNA PORAZKA

))
14 lis 19:31
coco:
Na zasadzie podobienstwa 15m/0,1 m = 150 ---skala pod.
x m/ 0,08 m =150 → x 0,08 * 150 = 12 m

14 lis 19:49
agulcia: i to juz wszystko?
14 lis 19:50
coco: noooo

!
14 lis 19:52
agulcia: jejku a ja myslałam ze to bardziej skomplikowane straszne ci dziekuje stawiam dużą
kawe
14 lis 19:54
coco: Już wstawiam H
2O

14 lis 19:55
agulcia: 
)))))))))))
14 lis 19:57
14 lis 19:57
agulcia: hahaha ładny jęzorek
14 lis 20:01
agulcia: poczekaj mam jeszcze jedno zadanie moze tez poratujesz bidoka?
14 lis 20:02
14 lis 20:04
agulcia: w trapezie prostokatnym ramie o długosci 8cm tworzy z podstawa której dł. wynosi 12
cm,kąt o mierze 45 stopni. oblicz pole tego trapezu no i mam problem
14 lis 20:06
14 lis 20:14
agulcia: dzieks

spoko
14 lis 20:15
coco: Nartsuj trapez i wysokośc maszΔ-t prostokatny

h = 8*sin 45
0 x ( ta druga przyprost. sin 45
0 = p2/2 i cos tez tyle samo
x = 8 * cos 45
0
b = a - x = 12 - x
podstaw do wzoru na pole P = (a+ b)/2 *h i tyle


14 lis 20:20
agulcia: jessssu musze powoli przeanalizowac tak to jest jak sie do szkoły poszło po 20 latach
nauki dzieki bardzo
14 lis 20:26
coco: Dasz radę

! powodzenia

jakby coś pisz

14 lis 20:34
agulcia: oky coco
14 lis 20:57