Zadania maturalne z Kiełbasy
Anka: Witajcie, w jaki sposób najlepiej przerabiać zadania maturalne z Kiełbasy? Poziom podstawowy +
rozszerzony. Chcę przygotować się do matury rozszerzonej, robię wszystkie zadania po kolei,
nawet te z podstawy, chyba że uznam, że któreś jest zbyt banalne. Jednak z niektórymi
zadaniami mam duży problem, i choćbym siedziała nad jakimś zadaniem godzinkę, to i tak raczej
bym nic nie wymyśliła. Obrałam do tej pory następujący system:
1. Robię zadania po kolei, gdy trafię na jakieś trudniejsze trochę nad nim myślę i jeśli nic mi
nie przychodzi do głowy, to zostawiam na później.
2. Po przerobieniu dwóch działów wracam do wszystkich zakreślonych zadań i próbuje je rozwiązać
jeszcze raz (zaznaczam tez takie zadania, z którymi początkowo miałam jakiś problem).
3. Jeśli nadal nie mogę wpaść na pomysł, szukam odpowiedzi w internecie i zapisuję rozwiązanie
w zeszycie. Planuję wrócić do tych zadań za x czasu.
Co myślicie o takiej metodzie? Niektórzy z Was siedzą nad zadaniem dotąd, aż go nie rozwiążą,
jednak mi czasem brakuje pomysłu (nie jestem jakaś wybitną myslicielką). Czuję się z tym źle i
momentami mam wrażenie, że rozszerzenie nie jest dla mnie
Proszę o opinię na ten temat
27 lip 19:34
Adamm:
Myślę że metoda jest dobra
27 lip 20:21
Kacper:
Jeśli chcesz, mogę trochę spróbować pomóc
28 lip 18:35
Anka: W jaki sposób?
30 lip 15:06
matfiz: Niektore zadania z Kielbasy, wydaje mi sie, ze sa trudniejsze niz na maturze, wiec nie ma co
sie przejmowac jak czegos nie umiesz.
Jak czegos nie bedziesz wiedziec to pytaj, ja mam sporo zadan z czesci I juz zrobione. W
przyszlym roku zdajesz mature? Jakie cele?
31 lip 07:32
Maciess: bałem się, że tylko ja mam w planach coś robić do maturki przez wakacje
31 lip 12:15
y: Chyba jakiś ambitny rocznik się trafił.
31 lip 13:24
Mila:
Najwyższy czas, aby przyszli maturzyści solidnie popracowali.
Zachęcam
31 lip 22:39
ford:
ostatnio wzrósł poziom matury, CKE maj 2018 i czerwiec to mniej więcej poziom Kiełbasy
2 sie 11:47