matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ostrsłup
look:
Podstawo ostrosłupa SABCD jest wypukły czworokąt ABCD. Wiadmo że BC * AD = BD * AC oraz ∡ADS =∡BDS , ∡ACS =∡BCS. Wykaż że płaszczyzna SAB jest prostopadła do płaszczyzny podstawy.
26 lip 08:53