Średnia arytmetyczna oraz wariancja
sylwia1234: Dokonano analizy wyników z egzaminu dla 50 uczniów i ustalono, że łączna liczba punktów
uzyskanych przez nich na egzaminie wyniosła 6508, a suma kwadratów liczby punktów uzyskanych
przez poszczególnych kandydatów była równa 871 460. Oblicz średnią arytmetyczną oraz
wariancję.
25 lip 14:26
Blee:
| | suma | |
EX = |
| = .... |
| | liczba uczniow | |
A wariacja czemu jest rowna?
25 lip 16:00
Jack:
a1 + a2 + a3 + ... + a50 = 6508
a12 + a22 + a32 + ... + a502 = 871 460
wzorki wzorki i koniec zadania
25 lip 16:01