całka
Helena Paździochowa: wykaż, że ∫ex dx=ex
24 lip 01:57
Blee:
To nie jest prawda wynikiem calki nie bedzie jedna konkretna funkcja tylko rodzina funkcji.
A jak juz pominiemy tenze oczywisty blad to wystarczy policzyc z definicji pochodna z funkcji
f(x) = ex
24 lip 08:34
Helena Paździochowa: to nie jest błąd.... przecież całka ∫ex dx=ex + c
24 lip 19:05
Helena Paździochowa: kto cię uczył matematyki?!
24 lip 19:06
Pytający:
24 lip 19:07
mat: wlasnie o to C chodziło Blee
wiesz, jak sie liczy całke to nie ma to aż takiego znaczenia, natomiast w równaniach
różniczkowych już tak
24 lip 19:08
PW: Helena, te marudzenia są poniżej poziomu, już cie prosiłem (i nie tylko ja), żebyś
przestała się wygłupiać. Szkoda prądu.
24 lip 19:44
Helena Paździochowa: jakie marudzenia?

gdzie ja tu marudzę przy tym zadaniu?
27 lip 01:33