matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
ewka:
mam takie zadanie: x
√
2
−3= x−1 ma ktos jakis pomysl zeby to rozwiazac
10 lut 17:25
ORZEŁ:
pomagam
10 lut 17:27
ORZEŁ:
x
√
2
−x=−1+3 x(
√
2
−1)=2
2
x=
√
2
−1
10 lut 17:28
ewka:
dzieki ci bardzo
10 lut 17:30
Atomek:
Pewnie ,że ma
x
√
2
−x= 3−1 x(
√
2
−1)=2
2
2(
√
2
+1)
2(
√
2
+1)
x=
=
=
= 2(
√
2
+1)
√
2
−1
(
√
2
−1)(
√
2
+1)
2−1
10 lut 17:30
ORZEŁ:
Atomek dokończył
10 lut 17:36
Atomek:
10 lut 17:40
ewka:
dzieki chłopaki
10 lut 17:47