.
Adamm:
| | x1+...+xn | |
Mamy limn→∞ |
| = 0 gdzie |xi|=1 |
| | n | |
czy można coś powiedzieć o
17 lip 21:07
Benny: | 1 | |
| =ti⇒|ti|=1 i mamy sytuację tą samą co wyżej czy coś bredzę? |
| xi | |
17 lip 21:10
Adamm: Bredzisz
17 lip 21:13
Adamm:
Ale to dało mi do myślenia
| | x1+...+xn | | 1/x1+...+1/xn | |
Re( |
| ) = Re( |
| ) |
| | n | | n | |
| | x1+...+xn | | 1/x1+...+1/xn | |
Im( |
| ) = Im( |
| ) |
| | n | | n | |
Więc
17 lip 21:15
Adamm:
Im((x1+...+xn)/n) = − Im((1/x1+...+1/xn)/n)
17 lip 21:15
Benny: Gdzie jest błąd? Czy Ty aby przypadkiem nie rozpatrujesz ciągów zespolonych?
17 lip 21:18
Adamm:
Z rzeczywistymi nie byłoby problemów, bo wtedy
1/xi=xi
17 lip 21:20
Saizou :
| | 1 | |
Można też tak, skoro xi=±1, to |
| =±1 |
| | x1 | |
| | 1 | | 1 | |
(przykład x1=1 , to |
| =1; x2=−1, to |
| =−1) |
| | x1 | | x2 | |
| | 1 | | 1 | |
Niech x1+...+xn=S wobec tego |
| +...+ |
| =S |
| | x1 | | xn | |
17 lip 21:21
Benny: Następnym razem możesz na początku sprecyzować.
Swoja drogą to gdzie wybierasz się na studia?
17 lip 21:22
Saizou :
Taki tip, jak mówimy o zespolonych to bardzo często używa się oznaczenia na ciąg (zn)
17 lip 21:22
Adamm:
Ja? Jestem na studiach
17 lip 21:24
Benny: Wydawało mi się że Ty teraz maturę pisałeś. Na czym jesteś?
17 lip 21:24
Adamm:
Na matmie.
Sam się tak dokształcam, to nie był pełny problem, ale myślałem że może tak może pójdzie.
I faktycznie, poszło
17 lip 21:26
Benny: Jaka uczelnia?
17 lip 21:28
Adamm: A to sobie zachowam dla siebie

Mam nadzieję że się nie gniewasz
17 lip 21:30
Saizou :
Benny a ty w tym roku obrona?
17 lip 21:32
Mila:
Witam studentów, mam pytanie :
Jakie przedmioty bierze się przy rekrutacji na medycynę, jaka punktacja?
17 lip 21:43
Mila:
Jakie przedmioty bierze się pod uwagę przy rekrutacji na medycynę, jaka punktacja?
17 lip 21:45
Benny: Czemu mam się gniewać
Saizou, miało tak być, ale z pewnych powodów wziąłem dziekankę i zacząłem dodatkowo
elektrotechnikę. Mam nadzieje, że przyjdzie mi się bronić za rok.
17 lip 21:56
Saizou : aaa.... rozumiem, 3mam kciuki, aby skończyło się to zwycięstwem
17 lip 22:04
Benny: Dzięki, Tobie życzę powodzenia na magisterce
17 lip 22:10
Saizou : Jeszcze rok, ale ja pracuję. Magisterkę robię zaocznie

Dzień dobry
Milu,
tam gdzie studiuję, to biorą pod uwagę biologię, chemie lub fizykę.
17 lip 22:11
Mila:
Dziękuję Saizou, jak Ci się podoba praca w szkole? (bo chyba w szkole pracujesz?).
17 lip 22:25
Saizou :
Szczerze, to tak sobie, trafiłem do SP i do klasy 4.
17 lip 22:27
PW: Saizou, to musi być męczące dla matematyka, wiem z doświadczenia. Takie dzieci powinni
uczyć specjaliści od wczesnego etapu edukacji.
17 lip 22:37
Saizou :
PW to nie jest wyjście, widziałeś "niektórych" specjalistów od nauczania wczesnoszkolnego?
17 lip 22:45
Benny: Saizou, robiłeś jakieś kursy pedagogiczne czy od razu po licencjacie mogłeś uczyć?
17 lip 22:47
Saizou :
Ja miałem to wliczone w studia, wiec nie musiałem.
17 lip 22:49
bezendu:
Mila Tutaj masz top 5 uczelni i wymogi rekrutacyjne jeśli chodzi o medycynę
1. Kraków*
−Biologia R
−Chemia R
−Matematyka P lub Matematyka R *
*przy obliczaniu wyniku rekrutacyjnego wynik z Matematyki R liczony jest jako 100%, a wynik z
Matematyki P jako 50%.
2.Gdańsk
−Biologia R
−Chemia R
3.Warszawa*
−Biologia R
−Chemia R
−Matematyka P lub Matematyka R *lub Fizyka P lub Fizyka R **
*przy obliczaniu wyniku rekrutacyjnego wynik z Matematyki R liczony jest jako 100%, a wynik z
Matematyki P jako 70%.
**przy obliczaniu wyniku rekrutacyjnego wynik z Fizyki R liczony jest jako 100%, a wynik z
Fizyki P jako 90%.
3.Wrocław
−Biologia R
−Chemia R
−Matematyka P lub Fizyka P lub Matematyka R lub Fizyka R*
*przy obliczaniu wyniku rekrutacyjnego wynik z Matematyki R/Fizyki R ma taką samą wartość, jak
wynik z Matematyki P/Fizyki P
5.Łódź
2 z 4 przedmiotów:
−Biologia R
−Chemia R
−Fizyka R
−Matematyka R
Wrocław i Warszawa są jednocześnie na 3 miejscu.
To są wymogi z 2018, więc świeże
21 lip 18:34
Mila:
bezendu, bardzo dziękuję, mam młodego kuzyna,
który chce startować na medycynę w przyszłym roku. Będę musiała go poduczyć.
21 lip 20:45