proszę o rozwiązanie
Anna: | | −π) | |
narysuj wykres funkcji dla α ∊ < |
| ; 2π> |
| | (2) | |
| | 1−sin2α | |
f(x) = |
| |
| | 1 + IsinαI | |
ja to przekształciłam na
ale dalej nie wiem
15 lip 16:16
Jerzy:
Nie tak....wykorzystaj w liczniku: a2 − b2 = (a + b)(a − b)
15 lip 16:19
Jerzy:
Teraz.... dla sinx ≥ 0 |sinx| = sinx
dla. sinx < 0. |sinx| = − sinx
15 lip 16:25
Anna: jeżeli sinx ≥ 0 IsinxI = sinx
| | (1−sinx)(1+ sinx) | |
to f(x) = = |
| = 1 − sinx |
| | 1+sinx | |
jeżeli sinx < 0 IsinxI = − sinx
| | (1−sinx)(1+ sinx) | |
to f(x) = |
| = 1 + sinx |
| | 1 − sinx | |
i jak wtedy wygląda wykres
15 lip 17:52
Anna: czy to będą dwa wykresy dla dwóch warunków
15 lip 19:37