parabola
o rany julek:
Napisać w postaci iloczynowej równanie paraboli typu y= x2+bx+c,jeśli wiadomo:
a) współrzędna jej wierzchołka(odcięta) wynosi 3
b) c=5
11 lip 23:54
Krzyś:
| ⎧ | 2*3=x1+x2 | |
| ⎨ | x1*x2=5 |
|
| ⎩ | y=(x−x1)(x−x2) | |
_____________________
y=(x−1)(x−5)
12 lip 00:00
:sd: Przepisz rozwiązanie poprawnie o rany julek vel Krzyś vel Obywatel...
12 lip 08:20
Go$tek: Odpowiadasz sam sobie z innych kont? Serio...
12 lip 23:09
Eta: Śmieszne jest to, że logujesz się na inne konta i sam sobie odpowiadasz
12 lip 23:43