uogólniona suma zbiorów
iteRacj@: Niech Ai będzie nieskończoną rodziną zbiorów dla i ∈ N, Ai = {i mod 2; i mod 3; i mod 4},
oraz niech A oznacza sumę uogólnioną zbiorów tej rodziny.
czy to te zbiory będą tak wyglądać?
A1={1,1,1}={1},
A2={0,2,2}={0,2},
A3={1,0,3}
A4={0,1,0}={0,1},
A5={1,2,1}={1,2},
A6={0,0,2}={0,2},
A7={1,1,3}={1,3},
A8={0,2,0}={0,2}, ...
10 lip 20:40
Adamm: tak
10 lip 21:01
iteRacj@:
Jeśli A oznacza sumę uogólnioną zbiorów tej rodziny to A={0,1,2,3} ?
Ile elementów ma zbiór P(A)?
a) 2n, gdzie n jest liczbą elementów w zbiorze A, b) 4, c) 1.
odpowiedź prawidłowa a)
10 lip 21:49
Adamm:
10 lip 22:02
iteRacj@: dzięki
10 lip 22:09