Jaka to liczba?
Elon: Witam, czy mógłby ktoś sprawdzić czy zrobiłem to dobrze? Z góry dziękuje za pomoc.
√7 + 4√3 + √4 − 2√3 + √28 − 16√3 = √(2+√3)2 + √(1−√3)2 + 8√(2−√3)2 =
|2+√3| + |1−√3| + 8|2−√3| = 2 + √3 − 1 + √3 + 16 − 8√3 = 17 − 6√3
8 lip 15:13
Jerzy:
Trzeci pierwiastek źle przekształcony.
8 lip 15:30
Elon: √28 − 16√3 = √7*4 − 4*4√3 = √4(7 − 4√3) = 2√7 − 4√3 = 2√(2 − √3)2 =
2|2−√3|
Czy teraz jest dobrze? Dzięki wielkie Jerzy za pomoc.
8 lip 15:41
Jerzy:
Teraz jest OK.
8 lip 15:43
Einstein: żle bo to 5
8 lip 22:15
Jerzy:
@Einstein , obudź się.
8 lip 23:04