matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granice
mastodon96:
Oblicz granice lim
x
−
>
2
(2n−3/2n)
7
n
7 lip 21:39
Blee:
Widze ze ktos tutaj ma poprawke z analizy a wiedzy nawet podstawowej nie ma
7 lip 22:01
Adamm:
lim
x→2
(2n−3/2n)
7n
= (2n−3/2n)
7n
7 lip 22:02
Janek191:
3
a
n
= ( 2n −
)
7n
2n
czy
2 n − 3
a
n
= (
)
7n
?
2n
10 lip 08:01