Oblicz pole obszaru.
mastodon96: Oblicz pole obszaru.
y=x2−1 y=x+1
7 lip 21:35
Blee:
I ponownie −−− brak wiedzy. Chodziles chociaz na cwiczenia?
7 lip 22:02
mastodon96: chodziłem mam poprawkę i chce po prostu sobie na podstwie dobrze zrobionych ogarniać wszystko
7 lip 22:10
Mila:

x
2−1=x+1
x
2−x−2=0
x
1=−1 lub x
2=2
| | 1 | | 1 | |
P=−1∫2(x+1−x2+1) dx=−1∫2(−x2+x+2) dx=[− |
| x3+ |
| x2+2x]−12= |
| | 3 | | 2 | |
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
=− |
| *23+ |
| *22+2*2−(− |
| *(−1)+ |
| −2)= |
| | 3 | | 2 | | 3 | | 2 | |
=4.5
7 lip 22:54