Obicz :
MARTYNA: | tg390∧ − cos390∧ | |
| |
| sin(−1050∧) * cos(−330∧) | |
10 lut 17:14
ORZEŁ: /\ − co to
10 lut 17:15
Martyna: trygonometria i wzory redukcyjne
10 lut 19:36
dominika: mialam taką książkę ,co na końcu były wszystkie miary trygonometryczne. to nie chodzi o to
przypadkiem ,żeby te wartości odnaleźć i popodstawiać i po prostu obliczyć, jak w działaniu?
10 lut 20:18
Godzio: tg390 = tg30 = ...
cos390 = cos30
sin(−1050) = sin(−1050 + 3*360) = sin30
cos(−330) = cos30 = ...
| | tg30 | | sin30 | | 1 | | 1 | | 2 | | 2√3 | |
= |
| = |
| * |
| = |
| = |
| = |
| |
| | sin30 | | cos30 | | sin30 | | cos30 | | √3 | | 3 | |
10 lut 20:22