To
Wieczorowy brunet: Oblicz wszystkie rozwiązania 𝑧 ∈ 𝐶 równania, zapisz w postaci wykładniczej oraz zaznacz
rozwiązania na płaszczyźnie zespolonej
𝑖4𝑧4 = 𝑖5 + 1
i2i2z4=i2i2i+1
z4=i+1
z=i1/4+1
z=(i1/4,1)
jest ok?
4 lip 22:28
Mila:
z
4=i+1
z=
4√1+i
v=1+i
|v|=
√2
| | | | | |
zk=4√21/2*(cos |
| +i sin(cos |
| ) |
| | 4 | | 4 | |
| | | | | |
zk=8√2*(cos |
| +i sin(cos |
| ) dla k∊{0,1,2,3} |
| | 4 | | 4 | |
| | π | | π | |
z0=8√2*(cos |
| +i sin |
| ) |
| | 16 | | 16 | |
itd
4 lip 22:44
piotr: z0 = 8√2ei π/8
z1 = z0ei π/2
z2 = z1ei π/2
z3 = z2ei π/2
6 lip 09:32