Znajdź romb o najkrótszym boku i taki, w którym długość boku oraz długość każdej
pika: Znajdź romb o najkrótszym boku i taki, w którym długość boku oraz długość każdej przekątnej są
liczbami naturalnymi.
2 lip 18:58
piotr: 5
2 lip 19:07
T: 32 + 42 = 5+2
Dowód wymaga troche dlubania.
Sprawdzic, ze nie da sie 12, 22, 32, 42
2 lip 19:39
T: Tam mialo byc 32+42=52
2 lip 19:39
ICSP: należy znaleźć najmniejsze rozwiązanie równania (ze względu na a )
x2 + y2 = 4a2
dla naturalnych wartości x,y,a
x2 = (2a − y)(2a + y)
2 lip 19:45