wektory
793222: Dane są punkty: A(2,1), B(5,3), C(4,7), D(1,−5),. Znajdź kąt między
wektorami AB→ i AC→
lAB→l =
√13
lAC→l=
√40
| | 3*2+2*6 | | 9 | |
cos(∡AB→;AC→)= |
| = |
| |
| | √13+√40 | | √130 | |
czy to dobrze ?
2 lip 17:34
Adamm:
dobrze
2 lip 18:02
Mila:
A co tam robi znak (+) w mianowniku?
2 lip 20:20
Adamm:
Wpisał dodawanie zamiast mnożenie, każdy się może pomylić
Koniec końców obliczył dobrze, więc tego nie komentowałem
2 lip 20:25
793222: błąd przy wpisywaniu

dziękuję bardzo
2 lip 20:58