całka pola wyznaczonego przez 3 funkcje
Mikado: Wyznaczyć pole figury powstałej przez przecięcie 3 funkcji
y = 2x xy = 2 x = 4
Probowałem na różne sposoby ale zawsze się zacinam
1 lip 19:29
Sushi:
czy zrobiłeś rysunek do zadania ?
1 lip 19:34
Mikado: tak
1 lip 19:43
Sushi:
1 lip 19:45
Sushi:
jakie masz punkty przecięcia ?
jak się liczy całkę ?
1 lip 19:46
Mikado: to bedzie ∫f1 − f2 −f3 ale nie wiem jakie oznaczenia od 1 do 4?
1 lip 19:55
Sushi:
jaka krzywa ogranicza obszar z góry, a jaka z dołu ?
1 lip 19:57
Mikado: z dołu 0.5 z góry nieograniczona
1 lip 19:58
1 lip 19:58
Sushi:
z góry − krzywa kolor czerwony
z dołu − krzywa kolor niebieski
1 lip 19:58
Mikado: czyli dobrze myślałem?
1 lip 19:59
Mikado: tylko inną górę i dół miałęm na myśli
1 lip 20:00
Sushi:
Twój wpis o 19.58 był niezrozumiały
1 lip 20:02
Mikado: Bo miałem na myśli... nieważne co dzięki za pomoc
1 lip 20:06
Sushi:
na zdrowie
1 lip 20:22