matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodną fuckcji
Prosze o pomoc:
f(x)=lin (sinx/ x
2
=7x+4
30 cze 22:48
Prosze o pomoc:
sinx
f(x)=lin
x
2
+7x+4
30 cze 22:53
the foxi:
sin x
rozumiem, że f(x)=ln(
) ?
x
2
+7x+4
1
sin x
f'(x)=
*(
)'=
sin x
x
2
+7x+4
x
2
+7x+4
x
2
+7x+4
(sin x)'(x
2
+7x+4)−sin x*(x
2
+7x+4)'
=
*
=........
sin x
(x
2
+7x+4)
2
30 cze 23:40
the foxi:
1
jeśli masz funkcję f(t)=ln t, jej pochodną jest f'(t)=
*t'
t
pochodna funkcji złożonej, t jest funkcją wewnętrzną, a ln − zewnętrzną
30 cze 23:41