y | ||
(∑n=0 yn+2/(n+2))'=∑n=0 yn+1 = | ||
1−y |
x | ||
∑n=0 yn+2/(n+2) = ∫0y | dx = −y−log(1−y) | |
1−x |
y+log(1−y) | ||
∑n=0 yn/(n+2) = − | dla 0<|y|<1 | |
y2 |
1 | x | |||
∑ (n=0 do ∞) | *(− | )n | ||
n+2 | 5 |
−x | ||
| | |<1⇔ | |
5 |
xn | ||
∑(n=1 do ∞) | =−ln(1−x) | |
n |
| |||||||||||
S=∑ (n=0 do ∞) | = | ||||||||||
n+2 |
| |||||||||||
= | = | ||||||||||
|
25 |
| x | |||||||||||||
= | *(∑ (n=1 do ∞) | −(− | ))= | ||||||||||||
x2 | n | 5 |
25 | −x | x | ||||
= | *(−ln(1− | )+ | )= | |||
x2 | 5 | 5 |
| |||||||||||
= | dla |x|<5 | ||||||||||
x2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |