π | |
2 |
2 | sin(x)cos2(x) | 2sin(x) | sin(x)cos2(x) | |||||
∫cos3(x)dx= | ∫cos(x)dx+ | = | + | +C | ||||
3 | 3 | 3 | 3 |
2 | π |
| 2 | sin(0)cos2(0) | ||||||||||||||||||||
*sin | + | − | *sin(0)− | = | ||||||||||||||||||||
3 | 2 | 3 | 3 | 3 |
2 | 1*02 | 2 | 0*12 | 2 | ||||||
= | *1+ | − | 0− | = | ||||||
3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
1 | 3 | |||
cos3 x = | cos 3x + | cos x | ||
4 | 4 |
1 | 3 | |||
całka (nieoznaczona) = | sin 3x + | sin x | ||
12 | 4 |
3 | 1 | 2 | ||||
całka = | − | = | ||||
4 | 12 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |